2025 Yılının En İyi 10 Web Barındırma Hizmeti
-
Domaincanyon Yeni başlayanlar için en iyisi
-
HostGator: En iyi avantajlar
-
Bluehost: Yeni web siteleri için en iyisi
-
DreamHost: WordPress'e yeni başlayanlar için en iyisi
-
InMotion Hosting: Güvenilirlik açısından en iyisi
-
MochaHost: Ömür boyu SSL sertifikaları için en iyisi
-
GoDaddy: Kolay site kurulumu için en iyisi
-
Hostwinds: İçerik ağırlıklı siteler için en iyisi
-
InterServer: Web sitesi güvenliği için en iyisi
-
TMDHosting: Hızlı büyüyen işletmeler için en iyisi
10 web barındırma platformunu bulmanıza yardımcı olmak için ayrıntılı bir metodoloji kullanarak 10 web barındırıcısını inceledik. Derecelendirmelerimizde fiyatlandırma, genel özellikler, ek özellikler ve uzman panelimizin incelemesini içeren faktörler dikkate alınır. Tüm derecelendirmeler yalnızca editör ekibimiz tarafından belirlenir
Web Barındırma Nedir?
Web barındırma, herkesin internette yer kiralamasına olanak tanıyan bir hizmettir ve web sitelerinin çevrimiçi olarak erişilebilmesi için web barındırma hizmetine sahip olması gerekir. Squarespace ve Wix gibi bazı içerik yönetimi sistemleri (CMS), aylık ücretlerinin bir parçası olarak web barındırmayı içerir; oysa WordPress'te bir site oluşturuyorsanız, web barındırma hizmetini bir web barındırma sağlayıcısından satın almanız gerekir. MochaHost veya IONOS olarak. Web barındırmanın ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin .
Web Hosting Nasıl Çalışır?
Web barındırma işlemini web sitenize bir yuva bulma süreci olarak düşünün. Web sitenizin içeriğinin (alan adı, HTML kodu, resimler, metin vb.) hepsinin yaşayacak bir yere ihtiyacı vardır. Web barındırma, bu içeriğin bir sunucuda yaşaması için bir yer sağlar.
Kısaca sunucu, kullanıcıları web sitenize bağlayan bir bilgisayardır. Başka bir deyişle, sunucu büyük bir apartman binası veya ofis binası gibidir ve web hosting, ofis alanı kiralama veya o binada bir apartman dairesi satın alma işlemidir.
Web Barındırma ve Alan Adı Barındırma
Web barındırma yoluyla web sitenize bir yuva bulmadan önce, öncelikle bir alan adına ihtiyacınız vardır. İlgili olmakla birlikte, web barındırma ve etki alanı barındırma çok farklı hizmetlerdir. Web barındırma, web sitenizi bir sunucuya bağlama işlemidir; alan adı barındırma ise web siteniz için bir alan adı veya web adresini güvence altına alma işlemidir.
Daha önceki benzetmemizi takip edersek, eğer web barındırma bir binada yer kiralamaya benziyorsa, alan adı barındırma, kapınızın dışına adınızı ve adresinizi içeren bir isim levhası koymaya benzer. Alan adı, insanların İnternet'te adresinize gitmek için kullandıkları şeydir.
Birçok hizmet sağlayıcı hem alan adı barındırma hem de web barındırma sağlar; bunlar tek noktadan alışveriş kolaylığı sağlayabilir, ancak ihtiyaçlarınıza bağlı olarak hizmetleri ayırmayı düşünebilirsiniz. Ne olursa olsun, web barındırmayı düşünmeden önce, öncelikle bir alan adı kayıt şirketi aracılığıyla bir alan adına ihtiyacınız var .
Sizin İçin En İyi Web Hosting Hizmetini Nasıl Seçersiniz?
En iyi web barındırma hizmetini seçerken fiyatlandırma, depolama alanı ve bant genişliği sınırları, müşteri hizmetleri, sunucu konum seçenekleri, güvenlik özellikleri ve otomatik yedeklemelerin olup olmadığı gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Dikkate almanız gereken bir diğer şey ölçeklenebilirliktir. Bir web barındırma hizmeti bunu sizin için yapsa bile, bir web sitesini taşımak kolay bir iş değildir. Ana makine, sitenizle birlikte ölçeklenecek geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor mu? Ayrıca web barındırıcınızın kullanımı ne kadar kolay?
Temel Web Barındırma Özellikleri
Web sitenizin özel ihtiyaçları ne olursa olsun, aşağıdaki temel özelliklere sahip bir web barındırma sağlayıcısı aramanızı öneririz:
-
Güvenilirlik ve performans: Sitenizin kesinti yaşamaması için iyi çalışma süresine sahip, tercihen %99,9 veya daha yüksek bir barındırma sağlayıcısı arayın. Çoğu ev sahibi, kesintiler için priminizin bir kısmını size geri ödeyecekleri bir sözleşme garantisi sağlar.
-
Güvenlik: Sitenizin kötü niyetli saldırılara karşı güvende olması için web barındırıcınızın DDoS korumasına, SSL sertifikalarına ve diğer güvenlik özelliklerine sahip olduğundan emin olun.
-
Müşteri hizmetleri: 7/24 müşteri desteği sunan bir sunucu arayın, böylece bir şeyler ters giderse kolayca yardım alabilirsiniz. Hangi destek seçenekleri mevcut? Sohbet, telefon, bilet ve e-posta desteği web barındırıcıları için tipiktir.
-
Depolama ve bant genişliği: Depolama ve ölçülmemiş bant genişliği, bir web barındırma seçerken dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden ikisidir. Depolama alanınız ne kadar fazlaysa video ve resim gibi daha fazla içerik depolayabilirsiniz. Bant genişliği, web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini ve ziyaretçiler sitenizi görüntülediğinde ne kadar veri aktarıldığını etkiler. Sınırsız depolama ve bant genişliği sağlayan bir ana bilgisayar arayın.
-
Yedeklemeler: Web sitenizin düzenli olarak yedeklenmesi önemlidir; bu nedenle seçtiğiniz web sunucusunun otomatik yedeklemeler sunduğundan emin olun. Bir barındırma sağlayıcısı web sitenizi otomatik olarak yedeklemiyorsa, üçüncü taraf bir yedekleme hizmetine yatırım yapmayı düşünün.
Kullanım kolaylığı
Sezgisel kullanıcı arayüzü ve kontrol paneline sahip bir web barındırma sağlayıcısı arayın. Web sitenizde değişiklik veya güncelleme yapmanız gerektiğinde bu, uzun vadede size zaman kazandıracaktır. İyi bir web barındırıcı, WordPress veya Drupal gibi popüler içerik yönetim sistemleri (CMS) için tek tıklamayla kurulum ve kodlama konusunda rahat değilseniz sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu sunmalıdır.